lillianacohen85371

More actions

Profile

Join date: Aug 24, 2022

About

Als je gootsteen een magneet voor vuil is geworden, vraag je je waarschijnlijk af hoe je hem er schoon uit kunt laten zien. Hoewel de taak misschien ontmoedigend lijkt, zijn er verschillende dingen die u kunt doen om het er op zijn best uit te laten zien. Een paar eenvoudige methoden zijn onder meer bleekmiddel aanbrengen met een spons of een zachte keukendoek en grondig spoelen met water. Voor het verwijderen van hardnekkige vlekken kan ook een zelfgemaakte reinigingsoplossing van huishoudazijn worden gebruikt.


Een paar druppels aanbrengen


Olijfolie zal de glans van uw roestvrijstalen spoelbak herstellen. U kunt een paar druppels op een doek aanbrengen en op de gootsteen aanbrengen. Veeg de gootsteen vervolgens droog met een pluisvrije doek. Doe dit meerdere keren per week om de glans te behouden. Als uw gootsteen gevoelig is voor watervlekken, kunt u een wasspray gebruiken om deze te beschermen tegen toekomstige schade. Door regelmatig een reinigingsoplossing te gebruiken die is gemaakt van natuurlijke ingrediënten, houdt u uw wasbak keuken zwart er zo goed als nieuw uit!


Zuiveringszout is een andere natuurlijke reiniger die zacht is voor de afwerking van uw gootsteen, maar sterk genoeg is om lichte harde waterafzettingen en vet te verwijderen. Het verwijdert ook geuren zonder giftige resten achter te laten. Als u zuiveringszout wilt gebruiken om uw gootsteen schoon te maken, moet u een kleine hoeveelheid in een lege Parmezaanse kaasdispenser gieten en deze gebruiken om het zuiveringszout over het oppervlak van de gootsteen te verspreiden. Zorg ervoor dat u in de richting van de roestvrijstalen korrel schrobt om krassen te voorkomen.


Gebruik zuiveringszout en water


Een eenvoudige reinigingsoplossing voor uw roestvrijstalen spoelbak is een pasta gemaakt van zuiveringszout en water. Deze oplossing helpt bij het verwijderen van waterafzettingen en voedselvlekken. U moet voorzichtig zijn bij het gebruik van deze oplossing, omdat azijn ervoor kan zorgen dat deze gaat bruisen. Breng deze pasta met een zachte doek aan op je gootsteen. Als u de voorkeur geeft aan een pasta, kunt u deze rechtstreeks op het oppervlak van uw gootsteen aanbrengen met behulp van de kraansproeier. Spoel het daarna af met heet water.


Een manier om uw roestvrijstalen spoelbak glanzend te houden, is door hem na elk gebruik af te spoelen. Het gebruik van een zachte, pluisvrije handdoek helpt je ook om hardnekkige watervlekken te verwijderen. Daarnaast is azijn een prima reiniger voor RVS. Gebruik dit dagelijks of wekelijks. Met deze oplossing ziet uw gootsteen er beter uit dan ooit. Het maakt het ook gemakkelijker om voedselresten die eraan vastzitten, weg te schrobben. Als je je nog steeds zorgen maakt over het beschadigen van je roestvrijstalen spoelbak, probeer dan een reinigingsmiddel op azijnbasis.


Roestvrij staal is een geweldig materiaal


Een andere tip om je gootsteen glanzend te houden, is door hem regelmatig schoon te maken. Roestvrij staal is een geweldig materiaal voor spoelbakken en is relatief eenvoudig schoon te maken. Het zal echter uiteindelijk watervlekken ontwikkelen. Een goede reiniging kan ervoor zorgen dat het er voor een lange tijd als nieuw uit blijft zien. Hiervoor kunt u commerciële schoonmaakproducten gebruiken. Houd er rekening mee dat veel reinigingsmiddelen agressieve chemicaliën bevatten en uw roestvrijstalen gootsteen kunnen verpesten. Controleer altijd de etiketten voordat u een reinigingsoplossing gebruikt.